dinsdag 14 juli 2009

Geen uitbouw maar wel mijn eigen atelier!

We hebben vakantie -eindelijk! De bedoeling was om onze vakantie te besteden aan het volledig strippen en isoleren van de berging, om daar naderhand een keuken te plaatsen!


Maar.. afgelopen zondag zagen we dat er in de berging wel hele erge barsten in de muur (zowel binnen als buiten) zaten. Ook zagen we wat rotte balken in de dakconstructie.. De idee om de berging af te breken en opnieuw op te bouwen was dus de meest voor de hand liggende optie. Helaas ook de duurste.. met ons schaarse budget! Na enig meten, schetsen werd het idee geboren om met veel ramen en een pui te gaan werken (om zo min mogelijk te metselen - dat kan Ray niet en hij ziet er ook als een berg tegenop). Het materiaal willen we van marktplaats afhalen, om zo toch binnen ons budget te blijven.

Helaas, of eigenlijk gelukkig.. hadden we al een hele partij stucplaten gekocht. Doordat we deze nu niet meer voor de berging kunnen gebruiken, worden ze nu gebruikt in de paardenstal. De paardenstal wordt op het moment dus verbouwd! Glaswol tegen de zijwanden en het plafond en we werken het af met de stuc platen. Binnen nu en twee weken heb ik dan 'eindelijk' mijn eigen werkruimte.. oftewel atelier! Geen gestof meer van het pastelkrijt in de kamer en die onhandige grote ezel die in de weg staat - heerlijk.


Tuurlijk hadden we liever eerst de keuken klaar gehad, maar we zijn in ieder geval ergens mee bezig. Ook kwamen we erachter dat de bestaande uitbouw niet was geïsoleerd door de vorige bewoners. De uitbouw pakken we deze week nog aan - scheelt weer stookkosten!

Ja, we zijn lekker bezig!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Stilte

De stilte slaat me sissend om de oren
De rust raast ruw en roekloos door het huis
Ook buiten gaan gedachten gauw verloren
Tussen de bladeren van het appelgeruis
Mijn schreeuw gaat dus alleen door eigen merg:


Hallo daar, ik wordt gek hier.. vinnu 't erg?